Kysymys:
Lentokone heiluttaa siipiään varovasti koko lennon ajan
Délisson Junio
2019-04-01 04:14:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olin jonkin aikaa sitten lennolla alueellisen lentoyhtiön kanssa Bombardier-lentokoneella (jos muistan oikein), jossa lentokone heiluttaisi hitaasti ja varovasti siipiään vain vähän koko lennon ajan. En ollut pitkä lento, mutta en ollut kovin lyhyt myöskään noin kahdessa tunnissa.

Se oli erittäin mukava ja keinuminen sai aikaan erittäin lempeän kehto-tunnelman. , miksi se olisi? Onko taloudellista tehdä niin jostain syystä? Onko mahdollista, että lentokoneessa ei ollut autopilottia ja että lentäjä ohjasi sitä käsin? Mikä voi aiheuttaa tällaisen käyttäytymisen?

Kuulostaa siltä, ​​että hollantilainen rullatila toimi. Olitko tuolloin korkea ja nopea?
Puhutko tästä [https://www.wired.com/2015/11/the-physics-of-why-airplane-wings-oscillate-in-turbulence/)? Se on melko yleinen lentokoneille.
üks vastaus:
John K
2019-04-01 05:08:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voin antaa sinulle kaksi teoriaa. Yksi on se, että kyseessä on hyvin lievä tapaus autopilotin rulla-servon "ylivalvonnasta", koska se ajaa täydellisesti siipien tasoa ja käyttää jatkuvasti teini-ikäistä liikaa vasemmalle, hups, sitten pikkuinen liikaa oikealle, hups ja selkä ja eteenpäin.

Siivekkeen ohjauspiiri on kaapeleita, jotka kulkevat siipien hydrauliikkaan. Murtovoima ohjauspiirin siirtämiseksi vapaalle (rullan pakottaminen nokan keskikohdasta V) on melko suuri, ja tämä voi todellakin olla ongelma ohjaajille, jotka lentävät käsin suuremmilla nopeuksilla, joissa siivekkeet ovat melko röyhkeitä - käyttävät tarpeeksi voimaa rikkoa piiri ja liikuttaa pyörää vasemmalle antaa liikaa, ja taaksepäin toiseen suuntaan ... liikaa ... ja edestakaisin menet. Se voi olla tuskaa.

Autopilotin servo on pohjimmiltaan pieni sähkövinssi, joka on kytketty siivekkeen kaapelipiiriin ja joka tekee samoin kuin ohjaaja. Voi olla, että jokin elektronisessa ohjauspiirissä tai mekaanisesti servossa voi aiheuttaa tämän edestakaisen värähtelyn joissakin lentokoneissa, joskus. Se voi liittyä autopilotin servon kulumiseen ja takaiskuun.

Toinen teoria on, että se on enemmän tai vähemmän jotain samanlaista, mutta kallistustilassa kallistuksenvaimennin ei pysty täysin vaimentamaan hollantilaista rullamoodia koska amplitudi oli kallistuksenvaimentimen herkkyysalueella. Hollantilainen rulla liikkuu kääntymisen takia, joka on pyyhkäisevissä siipisuihkuissa erittäin vahva, niin että se pystyy muodostamaan jatkuvan itsestään virittävän värähtelyn. Se saattaa liittyä myös kulmiin ja takaiskuun kallistuksenvaimentimen toimilaitteessa, joka on pari sähköisiä lineaaritoimilaitteita (pienet sähköiset ruuviliittimet) peräsimen hydrauliikkaan menevissä työntötangoissa.

Jos näet siipikärjen menevän suoraan ylös ja alas, se on todennäköisesti ensimmäinen teoria. Jos saatat nähdä siiven liikkuvan pienessä ympyrässä (mikä osoittaa liikkumista ja haukottelua), se on todennäköisemmin toinen teoria.

Voin vain teorioida, koska asiaa ei koskaan tutkittu täysin RJ-ohjelmassa, koska tämä ilmiö oli satunnainen, hyvin vähäinen eikä vaarallinen, eikä operaattorit koskaan valittaneet siitä, koska vain joku siipien lähellä istuva, joka voi katsoa suoraan siipimiehelle, huomaa sen koskaan. Se ei ollut koskaan tarpeeksi huono saada ketään sairastumaan, ainakin RJ: n laivastossa.

Niille, jotka haluavat tietää pienen pienen vasemman, pieni pieni oikea olisi huono hystereesi. Samanlainen kuin kuinka lämmittää / ei lämmity, ei tule oikealle lämpötilalle. Se odottaa, että se on alueen ulkopuolella, korkeampi lämmön sammumiseksi, pienempi vaihtovirran sammuttamiseksi.
@NDEthos: Onko he todella käyttäneet yksinkertaisia ​​termostaattityyppisiä ohjaimia oikein määritettyjen PID-säätimien sijaan?
Käytin vain termostaattia esimerkkinä. Jopa PID: n kanssa oletan, että hystereesin käsite on edelleen voimassa.
Mutta eikö lentokoneen tulisi olla vakaa risteilyllä luonnollisesti?
Se on paljon monimutkaisempaa pyyhkäisevillä siipikoneilla, koska pyyhkäisy on aiheuttanut vahvan rulla / haaroitusparin. Lakaista on vähän kuin liikaa dihedraalia; kaikki haukotteluliikkeet asettavat sympaattisia liikkuvia liikkeitä (asettavat eräänlaisen S-muotoisen lentoradan - hollantilainen rulla) ja ne voivat vaimentaa itsensä, mutta joissakin kokoonpanoissa vaimennus on liian heikko tai negatiivinen (hollantilainen rulla), mikä edellyttää haaroitusta peltijärjestelmä, joka ohjaa peräkkäin pysäyttämään tai estämään haukottelut. Epäilen, että näkemäsi tila oli palaute- tai hysterisisilmukka YD-järjestelmässä.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 4.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...