Kysymys:
Miksi lentäjien naamioissa on enemmän happea?
raptortech97
2014-10-12 01:48:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun kaupallinen matkustajakone kärsii nopeasta dekompressiosta, on erittäin tärkeää, että kaikki aluksella olevat saavat happea nopeasti. Matkustajariveissä kemiallisiin happinaamareihin kytketyt happinaamarit putoavat. Ohjaamossa ohjaamomiehistö vetää ulos happinaamarit, jotka on kytketty paineistettuihin happikanisteriin. Kemikaaligeneraattorit kestävät 10-15 minuuttia, mutta ilmeisesti ohjaamomiehistön hapensyöttö kestää muutaman tunnin.

Miksi ohjaamomiehistön tarjonta kestää niin kauan? Jos kone ei ole hengittävässä korkeudessa 30 minuutin kuluttua, näyttää siltä, ​​että sitä ei todennäköisesti voida palauttaa, ja matkustajat ovat joka tapauksessa peruuttamattomassa koomassa.

Pohjimmiltaan, jos kaikki matkustajat menettävät, se ei ole valtava juttu. He todennäköisesti toipuvat. Jos lentäjät kaatuvat, kone todennäköisesti kaatuu - juuri tämän uskotaan tapahtuneen Helios Airways -lennon 522 kanssa.
@KeeganMcCarthy, kuten mainitsin viestissäni, matkustajat voivat toipua vain tiettyyn pisteeseen asti. Noin 30 minuutin kuluttua risteilykorkeudesta suurin osa on peruuttamattomassa koomassa. Jos Helios 522 -lentäjät olisivat pukeutuneet naamioihin, heillä olisi ollut riittävästi aikaa laskeutua hengittävään korkeuteen.
Tiedän, että Helios 522: ssa oli paljon enemmän, mutta annoin vain esimerkin siitä, mitä voi tapahtua, jos lentäjällä ei ole O2: ta, verrattuna matkustajiin, joilla ei ole sitä. Onko lentokone koskaan ollut matkalentokorkeudessa yli 30 minuuttia ilman O2: ta? Olen varma, että se voi tapahtua, mutta se on hyvin epätodennäköistä.
Helios 522, lentäjät tulkitsivat paineenalennusvaroituksen lentoonlähdön konfigurointivaroitukseksi. Päävaroitus / varoitus meni (ei tiedä mikä), kun happinaamarit putosivat, mutta he ajattelivat sen olevan ylikuumenemisjärjestelmiä. Paineistus oli manuaalinen testin jälkeen automaattisen sijasta eikä ohjaajat tienneet.
Kaksi vastused:
UnrecognizedFallingObject
2014-10-12 04:21:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lentäjien on myös käytettävä happea savun, savun tai tulipalon sattuessa lentokoneessa. Siksi he tarvitsevat riittävästi happea päästäkseen maahan ja laskeutuakseen palotilanteessa, mikä on paljon enemmän kuin purku! hengittäen savua ja höyryjä, kun taas dekompression aikana niiden naamarit sekoittavat happea matkustamon ilmaan, samalla tavalla kuin matkustamon naamarit. Siksi matkustamon naamioita ei käytetä savun / savun skenaarioissa.

Savutapahtumassa lentäjien on ehkä jatkettava hapen käyttöä laskeutumiseen saakka. On reittejä, joiden pisteet ovat melkein 6 tunnin päässä lähimmästä käyttökelpoisesta lentokentästä, joten niitä lentävillä lentokoneilla on oltava vastaava määrä happea ohjaamomiehistölle.
Brian Knoblauch
2014-10-12 02:13:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Rajoitettu tila ja paino tulevat esiin. Sekä se, että riittävä ilma yhden hengissä pitämiseen ei riitä huippu suorituskykyyn. Matkustajien naamiot ovat riittäviä pitämään matkustajat hengissä laskeutuessa eloonjäävään ilmanpaineeseen. Siellä lentäjät haluavat silti enemmän happea, jotta he voivat paremmin selviytyä hätätilanteesta (ja laskeutumisvalmisteluista).

Lisäksi ... AFAIK-ohjaajien on käytettävä happinaamaria ollessaan yksin ohjaamossa (esim. Kun perämies astuu hetkeksi ohjaamosta) - Joten he kuluttavat happea todennäköisesti rutiininomaisesti. Myös kone voi selviytyä siitä, että matkustajat ovat ahdistuneita ja kykenemättömiä keskittymään, sen sijaan kone on vaarassa, jos lentäjät ovat myrkyttömiä.
Lisäksi ohjaamon esilennon aikana ohjaamon miehistö antaa happinaamarin tarkistaakseen hapen virtauksen, joka käyttää vähän syötettä joka kerta. Lisäksi jotkut käyttävät happea "poimia minut". Kun näin sen tapahtuvan, huomautin yleensä: "Vaikea yö viime yönä?"
@RedGrittyBrick Eikö tässä tilanteessa vaadita vain sitä, että maski käynnistää virtauksen automaattisesti puristuksen yhteydessä? En usko, että maskin on todellakin käytettävä lisähappea, ellei matkustamon paine todella laske tietyn tason alle.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...