Kysymys:
Maastosuunnittelu: Mitä laitan NavLogiin GPS-reittiä varten?
RoundOutTooSoon
2015-09-05 00:55:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen opiskelijaohjaaja. Kotiviikkoni on tällä viikolla suunnitella maastolento pisteestä A-> B kuolleen laskennan avulla ja paluumatkalla B-> A GPS: n ja lennon seurannan avulla.

Joten kysymys on, laitanko NavLog-sovelluksessani kuollut laskenta (kurssin suunta, arvioitu aika, arvioitu polttoaineen palaminen jne ... jokaiselle osuudelle) vain A-> B-reitille? Mitä laitan B-> A: lle (GPS-lento). Oletan: polttoaineen palamisen perusarvio koko lennolle, suora etäisyys; entä nousu ja nousun huippu, sellaiset asiat ...? Kuinka yleensä teet tämän?

Kolme vastused:
voretaq7
2015-09-05 02:38:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En voi kertoa, mitä nimenomaisesti sisällytetään navlogiisi (tämä on arvostelupyyntö, jonka teet lentäjänä - sinä päätät, mitä paperille on tehtävä, jotta voit tyydyttää itsesi, että voit suorittaa lennon), mutta voin antaa sinulle kaatumiskurssin navigointiteoriassani ja käytännön esimerkin siitä, miten päätän, mitä laitan navlogeihini.


Mikä on Navlogin tarkoitus?

Navlogin ytimessä on luettelo reittipisteistä, joiden avulla voit löytää tiesi pisteestä A pisteeseen B luetellun reitin kautta käyttämällä jotain navigointijärjestelmää.
Ihannetapauksessa navlogin pitäisi olla käytettävissä vähintään kaksi itsenäistä navigointijärjestelmää, jos yksi rikkoutuu, ja VFR-lentoa varten yhden näistä navigointijärjestelmistä tulisi aina olla "Look Out The Darn Window!" (ikkuna rikkoutuu harvoin).

Keskustelen tätä keskustelua varten reittipisteen valintaan ja muutamiin muihin taloudenhoitotehtäviin. Jätän huomioimatta otsikoiden laskemisen kaltaiset asiat, koska vaikka kyseiset tavarat ovat tärkeitä, se on myös vain mekaanista matematiikkaa: Reittipisteen valinta vaatii sinua käyttämään harkintaa ohjaajana.


Käytännön esimerkki: KGON - KMGJ ja takaisin.

Tämä on mukava 100 mailin lento esimerkkinä. Suunnitellaan lähtevä matka luotsauksen ja kuolleiden laskelmien avulla ja paluumatka GPS: n avulla. (Tästä tulee raskasta valokuvaa, joten haudan ne linkkeihin.)

Ensimmäinen asia, jonka teet, on piirtää suora viiva kahden lentokentän välille kaaviossa. Seuraa sitten linjaa pisteestä A pisteeseen B ja merkitse kätevät maamerkit. Valitsin Chesterin lentokentän, New Havenin rautatien / valtatien / jokien, etsin Waterbury-Oxfordin lentokentän, & -järven vankilan Danburyn pohjoispuolella (myös Danburyn lentokentälle) ja Hudson-joen (et voi ohittaa sitä) !).

Luotsivinkki: Lentokentät (ainakin suuremmat) tarjoavat upeita maamerkkejä. Ne ovat myös käteviä laskeutumispaikkoja, jos sinulla on ongelmia, joten niiden sisällyttäminen reittipisteiksi on kaksinkertainen voitto.

Lähes kaikki nämä jalat voidaan suorittaa luotsauksella (näet aina seuraava reittipiste / maamerkki), mutta toinen osista (Danburysta Hudsoniin) on noin 24 meripeninkulmaa, ja sumuisena kesäpäivänä et ehkä näe niin pitkälle. Siksi sinun pitäisi olla valmis lentämään ainakin tämä jalka laskemalla kuollutta laskua (osoita nenä oikeaan yleissuuntaan laskemasi otsikon perusteella ja lennä, kunnes näet suuren joen).

Navlogi, joka Skyvector tuottaa tälle jonkin verran epäystävällisen näköisen, siinä on paljon leveys- / pituuskorjauksia, ja automaattisesti luodut Foreflightista ja vastaavista työkaluista näyttävät samalta. Kun kirjoitat navlogiasi, voit antaa jokaiselle reittipisteelle kuvaavan nimen, kuten minä tein yllä, jotta muistat mitä etsit, jos poikkileikkauksesi puhaltaa ikkunan lennon puoliväliin.


Joten tämä huolehtii lähtevästä matkasta visuaalisten reittipisteiden avulla - entä paluumatka GPS: n avulla?
GPS-järjestelmissä on kätevät tietokannat lentokentistä, risteyksistä ja navoista, joten piirrämme saman suoran ja tarkastelemme kaaviota ja etsi reittipisteet kahden lentokentämme välillä, joista GPS tietää. Tulos näyttää tältä ja tuottaa navlogin, jossa on hienoja reittipisteiden nimiä.

GPS-vinkki: vältin Lat / Long -korjausten käyttäminen GPS-suunnitelmassa sellaisten korjausten hyväksi, jotka voit kirjoittaa mihin tahansa GPS: ään, joten esimerkiksi Garmin 430/530: lla on nopea ja helppo syöttää. Uudempien GPS-järjestelmien, kuten kosketusnäytön Garmins, avulla voit tehdä "kuminauhalennon suunnittelun", jossa voit vetää lentoreittiäsi ympärille ja luoda helposti reittipisteitä missä haluat - voit jopa asettaa saman reitin, jonka tein lähtevälle lennolle, jos haluaa.

Koska lennät Visual -lentosääntöjen alla, haluat merkitä muistiin Visual -viitteet tähän navlogiin koska jälleen kerran, jos ohjaajasi on jotain minun kaltaista, GPS-järjestelmäsi yhtäkkiä epäonnistuu paluumatkalla, kun seuraat miellyttävästi purppuraviivaa).
Tätä paluumatkaa varten visuaaliset viitteet olisivat Stewartin lentokenttä (ja Hudson Joki sen takana, vaikka sillä ei ole pisteitä tässä suunnitelmassa), Brewsterin kaupunki (jolla ei ole pistettä, mutta joka voidaan tunnistaa kaupungiksi, jolla on voimajohdot, rautatiet ja moottoritie välittömästi itään ), Danburyn lentokenttä (KDXR), päästä Bridgeportin lentokentälle (TRUDE), ja sieltä voit huijata ja käyttää rantaviivaa (vaikka koko sähköjärjestelmä olisi kuollut, voit silti löytää tien takaisin Grotoniin seuraamalla kunnes tunnet "koti").


Entä muut muut tavarat? (Ilmatila, ToC / ToD, ETE, polttoaineen palaminen jne.)

On muutama tärkeä asia, jota et saa valitsemalla poimimalla reittipisteet tavalla, jonka tein sen yllä. Ilmeisin niistä on Ilmatila - huomaat suunnittelemani radan suoraan Stewartin (KSWF) D-luokan ilmatilan läpi, ja Orange County on todella lähellä D-luokan rengasta. Ellet ole helikopterissa, et voi missään tapauksessa lentää Stewartin ilmatilan yläpuolelle ja sitten laskeutua Orange Countyyn pitkin piirrettyä reittiä ylittämättä V NE -tasoa, joten sinun on suunniteltava puhuu Stewartin tornille ja pyytää siirtymistä. Huomaa torni ja ATIS-taajuudet ja valitse paikka kurssillasi kutsua torni ylös ja pyydä siirtymistä. (Sama koskee paluumatkaa - aiomme leikata läpi lentokentän, joten meidän on soitettava heille ja kysyttävä.) Vastaavasti haluat huomata minkä tahansa ohittamasi lentokentän tornin taajuuden, jotta voit seurata sitä ja voit soittaa heille, jos jokin menee pieleen. Nämä tiedot ovat kaaviossa, mutta suurten kirjainten tulostaminen navlogissasi helpottaa niiden löytämistä.

Jotain muuta useimmat lentokouluttajat haluavat nähdä sinut, mukaan lukien Top of Climb ja Top of Descent (yhdessä nousun tai laskeutumisen yhteydessä käytetyn polttoaineen laskenta) - saat tämän lennon päivän määrittämällä, mihin korkeuteen haluat kiivetä (perustuen lentoa edeltävässä tiedotustilastossa saatuihin tuulitietoihin) ja viittaamalla lentokoneen suorituskykytauluihin . Lisäät pienen merkinnän kaavion kurssiriville TOC ja TOD , ja laitan sen yleensä navlogini "Notes" -alueelle ( TOC xx minuuttia kulunut ja jos on kätevä visuaalinen viite, huomaan mikä se on).

Yleinen vinkki: Yritän sisällyttää lentosuunnitelmiini joitain reittipisteitä, jotka ovat nousun / laskun yläosan yläpuolella tai lähellä sitä - jos sinulla on kohtuullinen käsitys koneesi suorituskyvystä, voit yleensä valita jotain muutaman mailin sisällä kohtuullisimmista tuuliolosuhteista. Se tekee siitä helpompaa, koska voin käyttää POH: n aika-polttoaine-etäisyys-kaavioita täyttääksesi arvioidun reitin siihen reittipisteeseen (tai reittipisteisiin, jos se on pitkä nousu) ja polttoaineen palaminen: Yksi vähemmän laskettava asia. br> En tehnyt mitään tekemällä tätä yllä olevissa kaavioissa.

Sinun tulisi myös laskea arvioitu aikareitti kunkin reittipisteen välillä lasketun kentänopeuden perusteella (jälleen sinä Suoritan tämän ennen lähtöäsi ennustettujen tuulien perusteella - näet, että Skyvector on laskenut sen meille 100 solmun nopeuden ja käytettävissä olevien tuulitietojen perusteella, kun kirjoitin tätä).
Tämä tuntuu olevan hullu 10-30 mailin tällaisilla jaloilla (noin 6-20 minuuttia kulkee reittipisteiden välillä, mutta jos palaamme ajatukseen käyttää tätä navlogia avoimessa autiomaassa, meillä voi olla tunti tai enemmän välillä reittipisteet ja arvioidun ajan ja todellisen ajan ristiintarkastaminen antavat sinun tietää, poikkeavatko tuulet merkittävästi ennustetuista arvoista.

Arvioitu aikareitti puolestaan ​​antaa sinulle polttoaineen polttamisen jokaiselle osuudelle: Tiedät moottori polttaa tietyn määrän gallonaa tunnissa, ja tiedät kuinka monta tuntia (tai murto-osaa tunnista) jokainen jalka kestää - kerro saadaksesi polttoaineesi palamaan.

Don ' t Tyhjennä polttoainevinkki: Suunnittele konservatiivisesti: Pyöristää polttoaineenkulutuksen numerot seuraavaan puolen gallonaan tai gallonaan asti.

Lopuksi jokaisessa navlogissa on ainakin yksi muu avainelementti: Suunta, jonka pitäisi lentää : Todellinen kurssi ± Magneettinen vaihtelu ± Tuulen korjauskulma ± Kompassin poikkeama = Magneettinen suunta - Mitä ohjaat kompassilla. Skyvector laski tämän meille (lukuun ottamatta kompassipoikkeamaa, jota se ei voi tietää), mutta jos teet lentosuunnitelman manuaalisesti, sinun on tehtävä tämä matematiikka itse.
Jälleen tekisit tämän juuri ennen lentoa , uusimmat tuulitiedot.

Dave
2015-09-05 01:23:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Päivän päätteeksi valitset lentolokiin lisäämäsi (vaikka opettajasi saattaa vaatia joitain asioita). Haluat ehkä tarkentaa hieman GPS-kurssistasi. Kartoitatko pisteestä pisteeseen paluumatkalla (lennätkö suoraan paikasta B-> A vai käytätkö GPS: tä yhdessä nav-apuvälineiden kanssa maassa. Mitä tahansa GPS: ää käytät, kämmenlaite> ohjaamossa kuin Garmin 430? IPad, jossa on Foreflight tai vastaava?.

Olen suuri Foreflightin käyttäjä ja pidän todella sen liikkuvista kartoista, mutta kun lennät VFR: llä, sinulla pitäisi olla aina useita tapoja navigoida valmiina, jos annat menetelmän Leikkaa (kuten iPadin kaatuminen keskilennossa jne.). Sanotaan, että käytät GPS: tä lentääksesi suoraan maasta B-> A, jolloin tiedät silti etäisyyden ja voit laskea polttoaineesi palamisen (kiipeä mukana). kohta, jossa olet teoriassa lentämässä koko ajan yhtä otsikkoa. Sellaisena lokisi pitäisi olla yksi ainoa otsikko, ja sinun on käytettävä GPS: täsi varmistaaksesi, että ylläpidät kurssiasi. Pidä mielessä, että GPS lukee maantielläsi Toisin sanoen, jos sinulla on ristituuli, kompassisi / suuntasi osoittavat En ole sama kuin GPS-reitti.

Dennis Wolfers
2015-09-08 02:04:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun suunniteltu reittini on GPS-suora (ei välietappeja), lentoreitini näyttää olevan "KXYZ Direct KABC". Siinä tapauksessa luot NavLogiin kaksi lähes reittipistettä: TOC (nousee ylös) ja DP (laskeutumispiste).

Lasken nousun ajan, etäisyyden ja polttoaineen palamisen POH: n asianmukaisten taulukoiden perusteella (mukautettu tarvittaessa tuulille) ja syötän TOC-reittipisteen taulukot (merkin lasketun pisteen minun kaavio).

Lasen laskeutumisprofiilini suunnitellun laskeutumisnopeuden, laskeutumisnopeuden, risteilykorkeuden ja ennustettujen tuulien perusteella. Haluan vakautua kuvion korkeudelle (tai sopivalle ylilentokorkeudelle) ennen lentokentälle saapumista. Annan DP: n näiden laskelmien perusteella (ja merkin lasketun pisteen kaavioon).

Sitten on yksinkertaista vähentää kiipeily- ja laskujalat kokonaismatkasta, jotta saadaan risteilyosuuden etäisyys sopivalla ajalla ja polttoaineen polttamisella POH: n perusteella (tietysti säädetty ennustetuille tuulille).

Tuloksena olevassa NavLogissa on neljä reittipistettä: Lähtö lentokenttä, TOC, DP ja Määrän lentokenttä.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...