Kysymys:
Tekeekö Predator-dronin muotoilu pyrstöiskun todennäköisemmäksi nousussa ja laskeutumisessa?
egid
2014-06-23 06:47:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luin artikkeli droneista ja sattui vilkaisemaan mukana olevaa 3-näkymää General Atomics Predator -sarjasta UAV. Käänteisen V-pyrstö näyttää jättävän korkeintaan noin 6 tuuman maavarauksen.

enter image description here

Miten lentoonlähdössä tai laskussa on riittävästi tilaa onko kuljettaja pyöriä? Onko siipi suunniteltu siten, että sen maahan tulee suuri tulokulma?

Kaksi vastused:
Peter Kämpf
2014-11-28 12:38:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hännän järjestely valittiin alun perin suojaamaan potkuria ensin koskettamasta maata. Kokoonpano siitä, mistä myöhemmin tuli Predator, suunniteltiin alun perin laukaisemaan sukellusveneeltä, joten sen täytyi sopia torpedoputkeen kokoontaitettuna. Kun tätä kokoonpanoa lisättiin, yleinen järjestely säilyi. Nyt hännän pinnat ovat paljon suuremmat potkuriin nähden, joten niiden sijainnin alkuperäistä syytä ei ole helppo havaita.

Predatorin pyyhkäisemättömän siiven korkea kuvasuhde $ AR $ antaa sille paljon suuremman nostokäyrän. kaltevuus kuin matkustajakoneen lakaistun siiven, joten tarvitaan vähemmän pyörimistä nousun nostamiseksi lentoonlähtöä varten. Lisäksi korkealla kaarevalla kantokannella on erittäin matala, negatiivinen nollanostokulma, joten tasaisella asennolla siipi tuottaa jo huomattavan nousun. Tämä valittiin lentämään optimaalisella kestävyysnopeudella vaakasuoralla rungon asennolla. Nostokerroin $ c_L $ optimaaliseen kestävyyteen on $$ c_L = \ sqrt {3 \ cdot \ pi \ cdot AR \ cdot \ epsilon \ cdot c_ {D0}} $$ Tällä nostokertoimella indusoitu vetovoima $ c_ {Di} = \ frac {c_L ^ 2} {\ pi \ cdot AR \ cdot \ epsilon} $ on kolme kertaa suurempi kuin nollanostovastus $ c_ {D0} $, mikä tarkoittaa, että kestävyys on pisin, kun lentokone lentää korkealla nostokertoimella ja alhainen nopeus. Pohjimmiltaan Predator on pistemalli, joka lentää melkein aina samalla asennolla ja nostokertoimella. Maanpinta-asento on yhtä suuri kuin lentoasenne, ja kiertäminen muutaman asteen yli tekee sen pysähtymisestä

vain pieni korjaus: Petoeläin ja muut UAV: ​​n lentävät melkein vakiona olevalla CL: llä optimaalisen kestävyyden suhteen = tosi. Mutta niiden lentämä nopeus muuttuu tietysti lentokoneen painon mukaan (kun polttoainetta poltetaan), ja kestävillä UAV-polttoaineilla on suuri polttoaineosuus.
@GürkanÇetin: Oikein, nopeus tehtävän lopussa on ehkä 75% siitä, mitä se oli heti lentoonlähdön jälkeen. Muutti viimeistä kappaletta.
user2168
2014-06-23 07:29:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuinka lentoonlähdössä tai laskeutumisessa on tarpeeksi tilaa kuljettajan sallimiseksi?

Predator ei vain pyöri tarpeeksi osuakseen häntään: Katso tämä lentovideo.

Lisäksi se laskeutuu hyvin tasaisesti.

Kysymyksesi piirros osoittaa, että kiertosuunta on 5,3 ° kulma ennen hännän iskua.

Piirroksen mukaan tulokulma ei näytä merkittävältä.

Järkeä, 5,3 ° näyttää vain hyvin, hyvin pieneltä, ilman virhemarginaalia.
Tässä voi olla toinen tekijä. Esimerkiksi tuttu lentokone, klassinen 747, pyörii tyypillisesti 12 tai 13 astetta ylöspäin. Koska et pyöri, ennen kuin sinulla on lentonopeus, lentokone todella irtoaa maasta ennen kuin saavutat nenän ylöspäin olevan tavoitteen.
5.3 näyttää vähäiseltä ilman virhemarginaalia - mutta muista, että Predator on melko pieni, hidas, kevyt ja vakaa verrattuna suureen laajarunkosuihkukoneeseen: se ei tarvitse paljon kiitotietä, joten sillä on paljon aikaa olettaa " tasainen "lentorata, ja suurten nopeuksien ja painon puute tarkoittaa, että sen ei tarvitse palaa paljon laskeutuessaan ... se voi iloisesti nousta kiitotielle ja vain hitaasti pudota siihen. Kun otetaan huomioon riittävän pitkä kiitotie ja mukavat tasaiset alueet liukumäessä / kiipeilyssä, 747 voisi laskeutua ja nousta myös lähes tasaiseksi.
@JonStory: Vain pisteeseen asti; 747: llä on riittävän korkea siipikuormitus, että joudut lopulta ylittämään renkaan enimmäisnopeusrajoituksen, jos yrität laskeutua tai nousta _to_ tasaiseksi.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...