Kysymys:
Kuinka lähellä piti määritetään?
Magnetoz
2014-05-02 01:49:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuinka lähellä tapahtuvia törmäyksiä ilmaan lasketaan, havaitaan ja raportoidaan? Onko ATC: llä tutkatunnistin vai onko lentäjien tehtävä ilmoittaa läheisestä kohtaamisesta toisen lentokoneen kanssa?

Kuten kirjoitit kysymyksen runkoon, niitä kutsutaan "lähellä ilmassa tapahtuvaksi törmäykseksi" (tai NMAC: ksi), ei "lähellä piti" -tapahtumaksi. Jos muutat otsikkoa nopeasti, voimme välttää George Carlinin viittaukset ... woops, too late . ;)
Ensimmäinen ajatukseni oli kysyä, miksi sitä kutsutaan läheltä piti? Käytin termiä near miss, koska se näyttää olevan yleisempi lause ja ajatus, joka olisi osuva vastaukseen. Lisäksi haluan tietää läheltä piti, ei kaukaa piti.
Sitä kutsutaan läheltä piti, koska koneet lähestyivät toisiaan, mutta jäivät ohi. Se oli lähellä oleva miss, ei melkein miss.
Pienillä, vilkkailla lentoasemilla, joissa useimmat NMAC: t esiintyvät, tutka ei ole monissa tapauksissa riittävän tarkka tilanteen arvioimiseksi, ja se on tehtävä silmällä. Suurilla lentokentillä tai heikossa näkyvyydessä erotukset ovat paljon laajempia tutkan tukemiseksi, ja siksi NMAC: t ovat paljon harvinaisempia.
üks vastaus:
fooot
2014-05-02 02:16:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ensinnäkin haluaisin kommentoida, että "lähes piti" on huono termi (kuten falstro myös huomasi). Näyttää siltä sanovan, että koneet "melkein ohittivat", mikä tarkoittaa, että ne eivät missanneet. FAA käyttää vakavien tapausten yhteydessä termejä "Near Midair Collision" (NMAC) ja vähemmän vakavissa tapauksissa "separation menetys". Sellaisia ​​termejä kuten "lähes epäonnistuminen", "sulje kutsu" ja "kapeasti pakeneva katastrofi" ei ole tarkasti määritelty.

ATC: llä on yleensä tutka. Tiedot tallennetaan ja voidaan analysoida myöhemmin. Kaikilla alueilla ei tietenkään ole tutkan kattavuutta. Näissä tapauksissa lentäjien on ilmoitettava, jos heidän mielestään turvallisuus on vaarantunut. He voivat käyttää lentoturvallisuusraportointijärjestelmää, joka on osa lentoturvallisuustietojen analysointi- ja jakamisjärjestelmää.

Erityisesti kaupallisilla lennoilla, Traffic Collision Käytetään myös välttämisjärjestelmää (TCAS). Jos TCAS antaa päätöslauselman (RA), joka käskee lentäjiä ryhtymään toimiin törmäyksen välttämiseksi, ohjaajien on yleensä ilmoitettava tapahtumasta.

"Erotuksen menetys" olisi kaikkea muuta kuin vaadittu etäisyys.

FAA: n mukaan:

Lähellä ilmassa tapahtuva törmäys määritellään tapahtumaksi, joka liittyy sellaisen lentokoneen toimintaan, jossa törmäysmahdollisuus johtuu alle 500 jalan etäisyydestä toisesta ilma-aluksesta, tai ohjaajalta tai ohjaamomiehistön jäseneltä tulee ilmoitus siitä, että kahden tai useamman lentokoneen välillä oli törmäysvaara .

Tämän ja lisätietoja onnettomuuksien ilmoittamisesta löytyy AIM: n osiosta.

Voit etsiä sanaa "near miss" sanakirjasta. Se tarkoittaa "kapeasti vältettyä törmäystä tai muuta onnettomuutta". Joten OP ei käytä termiä väärin.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...