Kysymys:
Mikä on automaattijarrutusasetuksen muuttamisen vaikutus kosketuksen jälkeen?
Hugh
2014-05-02 08:39:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos automaattijarrutusasetus valitaan ennen kosketusta, mutta kosketuksen ja nokkapyörän puristuksen jälkeen (ts. automaattijarrun kytkeytymisen jälkeen) tarvitaan toinen asetus, onko asetuksen muuttaminen turvallisen käyttöönoton aikana turvallista? Mitä tapahtuu, kun asetusta muutetaan tällä tavalla? Tiedän, että manuaalisten jarrujen käyttö poistaa automaattisen jarrun käytöstä. Vastaako automaattijarru välittömästi pyydettyä uutta hidastuvuutta?

Tutkin tätä hieman enkä löytänyt lopullista vastausta. Boeing 737: n lentokäsikirjassa (vain autojarrulla varustetut lentokoneet, joiden käsikirjaan minulla oli helppo pääsy) ei mainita, mitä tapahtuu; siinä vain sanotaan, että automaattinen jarrutus loppuu, jos nuppi siirretään OFF-asentoon. Voin kertoa teille, että ainakin yksi 737-simulaattori * säätää jarrutusvoimaa, jos muutat asetusta käyttöönoton aikana, mutta en löydä mitään, joka vahvistaisi, että * lentokone * tekee tämän. (Sims eivät ole aina täydellisiä!)
Olettaen, että se on tosiasiallisesti otettu käyttöön (en löytänyt yhtään vuotta 2010 uudempia artikkeleita tai asiakirjoja, joten en voinut vahvistaa, että se on todella käytössä) Airbus A380: ssa on (uusi) BTV- tai Brake-To-Vacate-järjestelmä. Ohjaajat koodaavat paikassa, jossa he aikovat poistua kiitotielle, ja järjestelmä säätää jarrutuksen automaattisesti sen varmistamiseksi, että kone voi kääntyä suunnitellun poistumisen kohdalla. Jos se ei onnistu (lämpötilan rajoilla jne.), Järjestelmä on suunniteltu varoittamaan ohjaajia kuuluvasti, että "kiitotie on liian lyhyt" pysähtyäkseen määrätyllä etäisyydellä. Tämä ei vastaa OP: ta sinänsä, joten olen jättänyt sille kommentin.
Ajattelin osallistua johonkin vaikeampaan, koska odotan, että muutkin osallistuvat joihinkin vaikeisiin kysymyksiini. En ole lentäjä ja tiedän hyvin vähän lentotoiminnasta, mutta pystyn kaivamaan tällaista tavaraa. Toivottavasti sillä on järkeä lentäjän näkökulmasta.
Neljä vastused:
esé
2014-05-15 14:58:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tätä vastausta oli vaikea löytää, koska sekä lentokäsikirjoissa että huolto-ohjeissa ei sanottu. Ainoa ohje löytyi BCSU: n OEM-laitteen toimittamasta järjestelmäkuvauksesta. En mainitse laivastotyyppiä, koska jossain vaiheessa yksityiskohtaisesta kuvauksesta saattaa tulla oma.

Tietyn automaattisen jarrujärjestelmän havainnollisen kuvauksen mukaan se on aseistettu kun ohjaaja painaa yhtä kolmesta painikkeesta, jotka asettavat automaattisen jarrutustason.

Järjestelmä virittää vain, jos vaihdetta ei käsketä, hydraulipaine on tarpeen mukaan eikä olemassa ole vikoja, jotka estävät normaali jarrutus, samoin kuin muutama muu tietokone, joka on käytettävissä siihen liittyvällä tietoväylällä.

Mikään ei sano, että järjestelmää ei voi virittää kosketuksen jälkeen, mutta järjestelmä kytkeytyy toimintaan vain, kun spoilereita aktivoidaan tai ne aktivoidaan. Tai tarkemmin mustan laatikon näkökulmasta automaattinen jarrutus on kytketty aina, kun kaksi spoilerisignaalia ilmestyy kolmesta, kun automaattinen jarrutus on kytketty päälle. Toisin sanoen automaattisen jarrutuksen ollessa viritetty, se kytkeytyy päälle vain, jos spoilerit lähettävät signaalin aktivoitumisestaan ​​tai ovat aktivoituneet.

Siinä sanotaan erityisesti, että ohjaaja voi valita toisen painikekytkimen jopa jälkihälytyksen jälkeen. BSCU kuittaa tämän uuden komennon ja suorittaa vastaavan tehtävän.

Automaattinen jarrutus vapautetaan aina, kun jarrutusjakso keskeytyy:

  • kun viritystila katoaa,
  • kun kytkentätila katoaa,
  • kun yhtä tai molempia jarrupolkimia pidetään alas määritetyn kynnyksen yli,
  • kun valittua painiketta painetaan uudelleen.

Kysymys on siis: "Kun olet jo virittänyt tietyn asetuksen ja järjestelmä on tosiasiallisesti kytketty, mitä tapahtuu, kun painat toista asetusta, koska spoilerin toiminta on käynnistänyt automaattisen jarrutuksen?" Niin kauan kuin viritysolot ovat edelleen olemassa, mikä useimmissa tapauksissa olisi, ja niin kauan kuin kytkentäolosuhteet ovat olemassa, kuten jos spoilerit aktivoituvat (vähintään 2 kolmesta spoilerisignaalista lähetetään BSCU: lle ), niin kyllä, voit muuttaa asetusta kosketuksen jälkeen ja BSCU kuittaa tämän uuden komennon ja suorittaa vastaavan tehtävän.

Tämä toimisi Airbusissa erillisellä jarrutustasolla (ts. 1, 2 tai 3.), mutta ei BTV: ssä (jarrujen vapauttamiseksi), koska siinä tilassa tietokoneet muuttavat jatkuvasti jarrutustasoja tarpeen mukaan Suunnittele nopeus, jolla se voi turvallisesti poistua kiitotieltä, ottaen huomioon poistumiskulman, ja että jarrut pysyvät valtion lämpötilan alapuolella.
@CGCampbell - Hyväksytty - uusien mallien kanssa, joissa on BTV, on muitakin asioita.
CGCampbell
2014-05-18 01:08:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä lainataan B737 NG - Systems Summary [Landing Gear] -sivustolta, joka ei ole virallinen Boeing-asiakirja, mutta ...

Sivu 5

Lasku
Kun valitaan laskeutuvan automaattijarrun valinta, järjestelmä suorittaa itsetestauksen. Jos itsetestaus ei onnistu, AUTOMAATTINEN JARRUN HÄLYTYS -valo syttyy eikä automaattijarrujärjestelmä kytkeydy päälle.

Neljä hidastustasoa voidaan valita laskeutumista varten. Kuivilla kiitoteillä suurin jarrutus hidastumisaste laskeutumistilassa on kuitenkin pienempi kuin täyspedaalijarrutuksella.

Laskeutumisen jälkeen automaattijarrutus alkaa, kun:
- molemmat eteenpäin suuntautuvat työntövivut ovat hidastettu IDLE
- pääpyörät pyörivät ylös

HUOMAUTUS : Laskeutuvan automaattijarrutusasetukset voidaan valita kosketuksen jälkeen ennen hidastamista 60 kt: n nopeudella. Jarrutus käynnistyy välittömästi, jos yllä olevat ehdot täyttyvät.

Valitun laskeutumisen hidastuvuuden ylläpitämiseksi automaattijarrupainetta pienennetään muita säätimiä, kuten työntövoiman peruutuslaitteita ja spoilereita (kytkemättä järjestelmää pois päältä), kääntämällä valitsinta. Automaattinen jarrujärjestelmä lopettaa lentokoneen täydelliseen pysähtymiseen, ellei ohjaaja lopeta jarrutusta.

Joten, lukemalla rivien välillä täältä, jos automaattista jarrujärjestelmää ei ole aktivoitu, kosketuksen ollessa päällä voidaan aktivoida, ennen kuin hidastetaan 60 kt: n nopeuteen, kunhan kaikki muut ehdot täyttyvät. Vaikka lause kirjoitettuna onkin hämmentävä, viimeinen kappale osoittaa, että jarrutustasoa voidaan muuttaa autojarrutuksen aikana kääntämällä valitsinta JA , joka ei poista

Tiedän, että tämä ei ole virallista dokumentaatiota ja on vanhempi mallitaso, mutta ajattelin tarjota sen.

Mr D
2017-04-02 19:55:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen lentänyt 737NG: tä ja nyt lentänyt 757-200. Nyt on melko normaalia, että asetamme tietyn AB-asetuksen (esim. Taso 3) vastaamaan haluttua kiitotien sammumista. Sitten kun laskeutumismatka on varmistettu, ehkä 60-100 kt, pienennä asetus arvoon 2, sitten 1, sitten pois päältä (tai kytke pois päältä 757: ssä).

Vaihtoehtoisesti voit peruuttaa AB: n käyttämällä manuaalista jarrupainetta (normaali menetelmä mallissa 737) tai siirtämällä nopeusjarrun vipua hieman eteenpäin ja sitten takaisin täysin käyttöön, kun AB on napsahtanut (normaali menetelmä mallissa 757).

Kaikki menetelmät toimivat molemmissa lentokoneissa, ja menetelmän valinnassa on kyse parhaasta tavasta välttää pieni tärinä, joka tuntuu AB: n irtoamisen yhteydessä - kyse on matkustajan (tai ohjaajan!) mukavuudesta - voi kyllä, ja myös pysähtymisestä kiitotien päähän!

Käytän yleensä AB 3: ta malleissa B767 ja B777 ja pienennän joskus arvoon 2 tai 1 levityksen aikana.
Steve
2017-04-02 11:40:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kyllä, automaattijarrut voidaan lisätä laskeutumisen jälkeen valintakytkimellä, mutta se riippuu ohjaajan mieltymyksistä ja tietyistä olosuhteista.

Voit täsmentää vastaustasi tarkentamalla, minkä tyyppistä lentokonetyyppiä tämä toiminta tapahtuu, kirjoittamalla ennakkoon sanat "tietyt olosuhteet" ja "ohjaajan mieltymys" sekä lisäämällä viitteitä ja linkkejä jatkokäsittelyä varten


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...