Kysymys:
Voidaanko pulssisuihkua käyttää kevyessä GA-lentokoneessa?
mohsen dehghani
2016-11-06 22:42:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on idea suunnitella kevyt, halpa ja nopea 2-paikkainen yksityinen lentokone ... Ajattelin käyttää pulssisuihkumoottoria, joka on helppo suunnitella ja rakentaa ja on halpa myös.

Melu ei ole tärkeä huolenaihe alueellani. Mietin vain tehokkuutta, polttoaineenkulutusta (vaihteluväli), tärinää ja jäähdytystä.

Onko mahdollista käyttää pulssisuihkua tavallisten moottoreiden sijaan?
Onko pulssisuihku toimiva ja toimintakykyinen?

Kolme vastused:
Peter Kämpf
2016-11-07 02:24:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Periaatteessa kyllä. Mutta jotkut yksityiskohdat sammuttavat useimmat potentiaaliset operaattorit.

Melu on ilmeinen ensimmäinen. Et ehkä välitä, mutta ohjaamon melu ja tärinä toiminnassa aiheuttavat varmasti lentäjälle kohtuuttoman rasituksen. Ajattele vain, kuinka kommunikoi lennonjohdon tai perämiehen kanssa. Lisäksi valitsemasi lentokentät, joilta liikennöit, on melko rajoitettu.

Tärinä tarkoittaa myös sitä, että sinun on vahvistettava lentokoneen runko. Tämä syö varmasti osan pulssisuihkun massaetuista, mutta sitä on vaikea määrittää.

Nyt polttoaineenkulutus: AS-014 kuluttaa 350 g polttoainetta per tunti jokaisesta Newtonin työntövoimasta. Vertaa tätä nykyaikaisen turbotuulettimen 60 g / Nh: iin. Lisäpolttoaine syö kaikki jäljellä olevan massan edun, kun haluat lentää yli muutaman minuutin.

Seuraava on lentoonlähtömatka. Tarvitset pitkän kiitotien, ellet käytä katapulttia. Pulssisuihkulla on rajoitettu staattinen työntövoima, joten alkuperäinen kiihtyvyys on heikko. Nopeuskuoren yläpäässä työntövoiman pitäisi kuitenkin olla runsaasti.

Jäähdytys ei kuitenkaan ole ongelma. Vain altista pulssisuihku elementeille ja olet valmistautunut.

Yhteenvetona: Kyllä, pulssisuihku on mahdollinen virtalähde GA-lentokoneelle, mutta se on huono valinta monista syistä. Se on järkevämpää miehittämättömässä, yksisuuntaisessa sovelluksessa.

Dave
2016-11-06 23:18:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä kysymys on melko lähellä.

Ja sinun tulisi lukea täältä samoin kuin täältä

Pulssisuihkut eivät yleensä ole hyviä matalilla nopeuksilla (ja niitä voi olla vaikea käynnistää paikallaan). Nämä ovat avainasemassa pienissä GA-koneissa. Melu ei ehkä ole ongelma sinulle paikallisesti (meluntorjunnan kannalta), mutta se voi olla ongelma lentokoneen matkustajille.

Lyhyesti sanottuna se on mahdollista (fyysisesti), mutta ei oikeastaan ​​käytännöllistä.

h22
2016-11-07 02:51:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaikka toisen maailmansodan pulssisuihkukäyttöinen Kawanishi Baika oli todella kaukana GA: sta, kuvasta näyttää siltä, ​​että se oli suhteellisen pieni, vertailukelpoinen kone, joka pystyi ottamaan vastaan ​​oman voimansa , miehitetty. Vaikka yhtäkään ei lopulta rakennettu, näyttää siltä, ​​että idea hyväksyttiin tuolloin melko vakavasti.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...