Kysymys:
Mikä oli syy korvata tupakoimaton merkki "ei elektroniikkaa" -merkillä?
TesterMen Tester
2014-11-05 22:00:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun luet seuraavaa kommenttia kysymyksestä "Miksi nykyajan koneiden käymälöissä on edelleen tuhkakuppeja?":

Andra: 5. marraskuuta 2014 klo 16:00

Olen lentänyt Embraer 195 -laitteella, jossa tupakointikielto korvattiin elektroniikkakiellolla

  • Mikä on syy tupakoimattoman kyltin vaihtamiseen "Ole hyvä ja sammuta elektroniset laitteet" -merkillä?

  • Tupakointi on tietysti kielletty kaikilla lennoilla ympäri maailmaa, jos vastaus kommenttiin on epätosi. Mutta oliko tämä merkki tarpeeton, koska kaikki tietävät, että se on kielletty?

Please Turn Off Electronic Devices

Jos luulet, että tupakointi on todella kielletty kaikilla lennoilla maailmanlaajuisesti, saatat löytää mielenkiintoisen kokemuksen alueellisesta lennosta Saharan eteläpuolisessa Afrikassa :-)
Yhdysvaltain vakiintuneessa turvallisuuskatsauksessa on varoitus, että tupakointi on kielletty. Joten sen pitäisi tehdä merkki tarpeettomaksi. Se tekee varmasti tarpeettomaksi valaistun kyltin, joka voidaan kytkeä päälle ja pois päältä. (Luulen, että saatat silti löytää tupakoimattomia kylttejä hytin eri paikoista.)
Kaksi vastused:
Pondlife
2014-11-07 21:40:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tein hakuja tästä, ja siitä on keskusteltu joillakin ilmailualan foorumeilla (esim. täällä). En löytänyt mitään virallisia lähteitä lentoyhtiöiltä tai sääntelyviranomaisilta, mutta toisaalta on paljon kommentteja ja havaintoja, jotka näyttävät olevan järkeviä.

Yksinkertainen yhteenveto olisi, että se on seurausta lisääntynyt yleisön tietoisuus lentoyhtiöiden tupakointikielloista yhdistettynä kannettavien elektronisten laitteiden käytön valtavaan lisääntymiseen. Tämä on saanut jotkut lentoyhtiöt päättämään, että on tärkeämpää keskittyä matkustajien käyttäytymiseen matkustajien kanssa tupakoinnin sijaan. Wikipediassa on tuettu lausunto (jota tarvitaan):

Lennon aikana tapahtuvan tupakoinnin yleisen kiellon ja elektronisten laitteiden käytön yleistymisen vuoksi valaistut tupakoimattomuusmerkit on joskus suunniteltu uudelleen ilmoittamaan matkustajille, että ne sammuttavat laitteet lentoonlähtöä ja laskeutumista varten. Tässä tapauksessa tupakointikielto on jatkuvasti painettu yläpaneeleihin.

Useimmat lentoyhtiöt ja sääntelyviranomaiset ovat kieltäneet tupakoinnin lentokoneissa jo jonkin aikaa ( Esimerkiksi vuodesta 1988 Yhdysvalloissa) ja lentomatkustajien määrä on kasvanut merkittävästi saman ajanjakson aikana (esim. Ison-Britannian ulkomaanmatkatrendit täällä). Tämä tarkoittaa sitä, että yhä useammat ihmiset tietävät, että tupakointi ei ole sallittua lentokoneissa, ja luultavasti tämä tosiasia on jo "imeytynyt" kulttuuritasolla ainakin länsimaissa.

Viimeisen 10+ aikana vuosien ajan käytössä olevien PED-laitteiden määrä on kasvanut voimakkaasti ja myös ne kiellettiin. Luulen, että jossain vaiheessa jotkut lentoyhtiöt päättivät, että PED-laitteiden 'nouseva' kysymys oli tärkeämpi kuin '' laskeva '' tupakointikysymys, ja alkoivat mukauttaa merkkejä, tiedotuksia jne. Vastaavasti.

On mielenkiintoista, että näit kyltin Embraer 195 -laitteella, jota käytetään alueellisiin ei kaukolentoihin (sikäli kuin tiedän). Mahdollisesti lentoyhtiö päätti, että lyhyemmillä lennoilla on pienempi riski matkustajien epätoivoisesta savusta. Mutta en löytänyt tietoja siitä, millä lentoyhtiöillä ja lentokoneilla on nämä merkit; lentoyhtiön on päätettävä, milloin se tilaa lentokoneen sisätilat.

Tietysti nyt Yhdysvallat sallii PED-laitteiden käytön kaikissa lennon vaiheissa, mikä tekee erittäin todennäköiseksi, että muut sääntelyviranomaiset seuraavat. Jossain vaiheessa ainoa tarvittava merkki voi olla turvavyö.

He tulevat lopulta keksimään jotain muuta vaihtamaan kyltin, olen varma.
bogl
2016-11-06 21:50:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Merkkivalot voidaan sammuttaa ja sytyttää -kytkimellä ohjaamossa. Tämän infrastruktuurin käyttö tupakointikieltoon on ylimielistä, jos tupakointi ei ole koskaan sallittua missään lennon vaiheessa. Yksinkertainen tarra tekisi.

Nykyään elektronisten laitteiden käyttö on joskus sallittua, toisinaan ei. Siksi on järkevää omistaa ohjaamon kytkin ja merkkivalot tälle toiminnolle.

Tulevaisuudessa saatamme nähdä lisää samanlaisia ​​näyttöjä A350: ssä:

enter image description hereTämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...