Kysymys:
Miksi lentäjien pään (silmien) sijainti on niin tärkeä?
Jeffrey
2020-08-16 06:39:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tästä kysymyksestä:

Mitkä ovat nämä keskivalon valot A320: n Windowsin välillä?

Olen oppinut, että lentäjien silmäasento on tärkeä. Tarpeeksi ylimääräisen laitteen perustelemiseksi.

Mutta miksi? Eikö lentäjä voi nähdä katsomalla, näkevätkö he riittävästi ylä- / alapuolella / kummallakin puolella?

Neljä vastused:
Bianfable
2020-08-16 11:46:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Oikea istuma-asento on tärkeä, jotta voidaan varmistaa

 1. Yhtenäinen näkökulma , joka johtaa lopulliseen lähestymiseen ja heijastumiseen, joka näyttää aina samalla tavalla lentäjälle . Tämä on tärkeää lentäessäsi käsin, jotta varmistetaan tasainen lasku.

  Yhtenäinen näkökulma antaa useita operatiivisia etuja, kuten helpottaa lentokoneen käsittelyä tarjoamalla lentäjille yhtenäinen visuaalinen, toistettava jokaisella lennolla. Tämä on erityisen hyödyllistä lopullisen lähestymisen aikana, jotta voidaan tutustua lopulliseen lähestymiskulmaan ja myös soihdutusvaiheeseen.

 2. Paras näkyvyys eteenpäin vahva >, joka maksimoi ilma-aluksen edessä olevan alueen (Visual Segment):

  Visual Segment

  Istuimen pitäminen taaksepäin tai alempana vähentäisi visuaalista segmenttiä.

 3. Instrumenttien hyvä näkymä , mikä mahdollistaa PFD: n ja ND: n näkymisen ilman, että sinun tarvitsee liikuttaa päätäsi alaspäin. Näin se näyttää oikealla istuma-asennolla:

  PFD and ND with correct seating

  Ja näin näyttää, jos istut liian korkealla tai liian kaukana eteenpäin:

  PFD and ND with incorrect seating

Kaikki lähteet: Airbus - istutko kunnolla?


Kysyit myös

Eikö lentäjä kerro katsomalla, näkevätkö he riittävästi ylä- / alapuolella / kummallakin puolella?

Kyllä, kaikilla lentokoneilla ei ole kolmea palloa optimaalisen istuinpaikan löytämiseksi. Voit tehdä sen katsomalla häikäisysuojan yli ja varmistamalla PFD / ND: n hyvän näkyvyyden. Boeing-lentokoneissa se on tarkoitus tehdä näin, koska heillä ei ole erillistä silmän vertailuindikaattoria:

Pilot Seat Adjustment

Säädä istuimen asento sopivilla säätimillä optimaalisen valokeilan asettamiseksi. Käytä eteenpäin ikkunan yläpuolella olevaa kädensijaa avuksi. Seuraavia näkymäviitteitä käytetään:

 • Näe häikäisysuojuksen yläpintaa pitkin näkyvissä pieni määrä lentokoneen nenärakennetta (A)
 • Näe ohjauspylvään yli (vapaa-asennossa), kunnes perämoottorin näyttöyksikön pohja näkyvä (B).

B737 Eye Reference Position

(Boeing 737 NG FCOMv2 - 1.40.44 Lentokone Yleistä - Järjestelmän kuvaus)

Se on vieläkin kriittisempi lentokoneissa, joissa on HUD. Oikea silmäasento varmistaa, että asenneviite ja lentoreitin vektori ovat yhdenmukaisia ​​todellisen lentoradan kanssa. Ja jos se on varustettu myös parannetulla tai synteettisellä näkökyvyllä, se varmistaa, että lisänäkötiedot peittävät "todellisen maailman" kuvan tarkasti.
John K
2020-08-16 08:34:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se on vain OEM: n ergonomiatekniikkaan perustuva pikakuvake. Makean paikan katsotaan olevan silmäsi riittävän korkealla nähdäksesi tuulilasin pohjaan estämättä mitään kojelaudasta.

Tämä sijoittaa haluamasi näköviivan karkeasti coamingin tasolle / häikäisysuojus, joka ulottuu sinua kohti tuulilasin pohjalta (tai hiukan ylä- tai alapuolelle), kun istuin on asetettu tyypilliseen taka- / taka-asentoon, jotta ohjauspyörää voidaan pitää mukavasti (noin kyynärvarren pituus vartaloosi nähden). p>

Kun nouset sisään, on 3 vaihetta:

 1. Aseta istuin eteen ja taakse kyynärvarren pituuden mukaan ohjauspyörään tai sivutikkuun.
 2. Määritä istuinkorkeus pallojen kohdistamiseksi tai mikä tahansa henkilökohtainen mieltymyksesi on.
 3. Aseta peräsimen polkimen säätö (nimeltään korkeuden säätö) jalkasi pituuteen, varmista, että voit käyttää täyttä peräsintä ja työntää jarrua tuolla puolella täysin varpaallasi, kun jalkasi on ojennettu.

Kaikki eivät pidä ba: n asettamasta suositellusta sijainnista. lls. Kun lennin CRJ-koneilla, joiden pallot olivat keskipylväässä, sivuutin ne suurimman osan ajasta ja asetin vain korkeuden asettamaan näköviivan sinne, missä voisin vain nähdä häikäisysuojuksen yläpinnan, joka, kuten tapahtuu , tasaa pallot enemmän tai vähemmän.

Silmien korkeus, jonka useimmat lentäjät asettavat pallojen kanssa tai ilman palloja, on yleensä sama, ja kun istuessasi löydät istumapaikat, heijastavat yleensä vartalon vartalon pituutta. edellinen lentäjä. Minulla on pitkä vartalo ja lyhyet jalat, eräänlainen orangutan-ish, joten seuraava minun jälkeinen henkilö löysi yleensä istuimen melko lähellä lattiaa.

user5801868
2020-08-16 11:22:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vastaukseksi kysymykseesi toiseen osaan, lyhyt vastaus on Ei.

Käytämme perspektiiviä arvioidaksemme taksiliikenteitä (käännöksiä) ja saavuttaaksemme oikean alkuasennon nousussa ja nousussa. laskeutuessa.

Tarvitsemme tiettyjä visuaalisia vihjeitä oikean sijainnin määrittämiseksi kiitotien kynnyksen yli. Kun käytetään perspektiiviä, tarvitaan vertailupiste, jolla sijaintisi mitataan. Kyseisen vertailupisteen on pysyttävä samana koko ajan.

Esimerkki:
Kun lentoonlähtö on huono näkyvyys, meidän on nähtävä neljä kiitotien valoa vahvistamaan, voimmeko lähteä vai ei. Väärin säädetty istuin voi tarkoittaa viivästynyttä lentoonlähtöä tai laitonta.

Toinen esimerkki:
Laskeutuessamme 50 jalan korkeudessa meidän täytyy nähdä kynnys kadonneen nenän alle. Tämä auttaa varmistamaan, että emme ole liian korkeita tai liian matalia (molemmat voivat johtaa katastrofiin). Istuinkorkeuden säätäminen muuttaa tätä visuaalista merkitystä ja voi aiheuttaa vakavia seurauksia.

Tervetuloa sivustoon [aviation.se]. Tämä näyttää olevan erittäin hyvä tieto, jos [muokkaat] sitä hajottamaan sitä hieman, se on paljon luettavampi ja tekee siitä erittäin hyvän vastauksen.
Emilio M Bumachar
2020-08-19 03:47:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lentokoneiden suunnittelijat analysoivat ja testaavat lentäjä-ohjaaja-järjestelmän heck out. Tuo erittäin kova ongelma on vähemmän vaikea, jos ne poistavat joustavuuden siitä, missä ohjaajan silmät voivat olla.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 4.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...